Moeilijkste Tibetaans kanton kreeg elektriciteit

Ook in het arme, hoog gelegen en moeilijk toegankelijk Tibetaans kanton Sog in prefectuur Nagqu zijn de laatste bewoners nu verbonden met het elektriciteitsnetwerk. Dit is te danken aan de Zhejiang afdeling van de State Grid Corporation dat één miljard investeerde en 220 personeelsleden stuurde om het werk te klaren door 12 projecten.

‘We hebben elektriciteit’, zo riepen de bewoners uit van de huizen in de gemeente Garmai uit het kanton Sog dat valt onder de Nagqu prefectuur. Alle 928 gezinnen van Sog werden verbonden met het elektriciteitsnetwerk. De uitbouw van dit netwerk in zeer arme gebieden is essentieel voor de strijd tegen de armoede. Om de taak tot een goed einde te brengen, werd hiervoor een beroep gedaan op de State Grid Zhejiang Electronic Power. Elf lokale afdelingen hebben 220 managers en technici naar de elektriciteitsmaatschappij van Nagqu gestuurd om die te helpen bij de aanleg op grote hoogten, in de ruwste natuurlijke omgeving en de meest complexe omstandigheden in Tibet.

Sinds de gekoppelde hulp heeft de State Grid Zhejiang 12 projecten uitgevoerd. Dit kwam 100.000 arme personen uit bijna 25.000 gezinnen ten goede door het bouwen en verbeteren van 3.913 km elektriciteitslijnen van 10 kV of minder. De totale investeringen beliepen meer dan één miljard yuan.

Het Jiaxing filiaal van State Grid Zhejiang Electronic Power was gekoppeld aan het kanton Sog en heeft 44 miljoen geïnvesteerd. Het filiaal heeft in het kanton 177 km midden- en laagspanningskabels aangelegd of geüpgraded en 55 distributie transformatoren geïnstalleerd. Na de installering van deze transformatoren in de gemeente Garmai waren de vijf grote projecten in het kanton klaar voor de transmissie. Voor 73 gezinnen moesten eveneens nog elektriciteitsmeters worden geïnstalleerd.

Het Jiaxing filiaal heeft overigens gedurende de gehele aanleg professionele begeleiding bezorgd aan lokale elektriciteitswerkers. Het kwam er immers op aan om de technische vaardigheden van de lokale beroepslui te verbeteren zodat zij voldoende geschoold zijn opdat de arme bewoners de armoede van zich zouden kunnen afschudden De voorbije jaren werden al in diverse golven vakkundigen naar Tibet gestuurd om er lokale technici zowel in Nagqu als in Nyinchi op te leiden.

Bron: Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *