Naar streng optreden tegen illegaal chemisch dumpen

Het ministerie van Leefmilieu wil dat alle provincies tegen 2025 klaar zijn met controlesystemen voor hun gevaarlijk chemisch afval, een voldoende capaciteit tot verwerking ervan en dat ze de overtreders op een zwarte lijst plaatsten. De delta van de Jangtse moet eind volgend jaar in orde zijn.

Explosie in Jiangsu fabriek

De chemische industrie kwam in het nieuws door een ontploffing van een chemische fabriek in de provincie Jiangsu die 78 personen doodde. Het dramatisch voorval was de aanleiding voor een landelijke controle van dit soort afval. Dit resulteerde in een plan om 80% van de producenten van chemische stoffen te doen verhuizen buiten de woongebieden.

Het milieuministerie heeft nu eveneens beslist dat provincies en regio’s zes jaar de tijd krijgen om effectieve controle van de sector te organiseren. Er moet een einde komen aan het onwettelijk dumpen van chemisch afval dat nog verwerkt moet worden en de overtreders dienen gestraft te worden. Dit moet tegen eind 2025 functioneel zijn. De behandeling van gevaarlijk chemisch afval wordt ook een onderwerp in het kredietbeoordelingssysteem voor ondernemingen.

Gedumpt chroom

Van de lokale verantwoordelijken wordt verwacht dat ze plannen opstellen om geïntegreerde afvalverwerkingsfabrieken te bouwen en ook financieringsmechanismen opzetten voor de transfer van gevaarlijk afval. Om het afvalbeheer te verbeteren worden de lokale besturen ook aangemoedigd om meer nijverheidsbases op te zetten in sectoren als petrochemie en non ferro. Het ministerie zal ook het gebruik van cement- en staalovens aanmoedigen voor de wegwerking van het gevaarlijk chemisch afval.

Het ministerie verwacht dat de delta van de Jangtse (waarbij Sjanghai, Jiangsu en Zhejiang) al tegen eind volgend jaar klaar zijn. Het gebied rond Beijing-Tianjin-Hebei en de Parelrivierdelta moeten tegen 2022 in orde zijn met de nieuwe regelgeving tegen. Verwacht wordt dat het hard optreden vele kleinere spelers uit de markt zal verdringen en zo tot een consolidatie leiden van de sector. S&P Global Ratings meent dat de campagne zou moeten leiden tot meer efficiënte productiepraktijken en tot de modernisering van de grote maar gefragmenteerde sector.

SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *