Politie in actie tegen prostitutie

De politie voerde recentelijk een nationale actie tegen prostitutie. Vooral de politie van Peking treedt sinds enkele maanden strenger op tegen het fenomeen . Nog deze week werd in Peking een Europees prostitutienetwerk opgerold.
De nationale campagne tegen prostitutie en hun beschermers duurt een half jaar. Het ministerie stuurde 27 groepen van inspecteurs naar 651 ontspanningsgelegenheden in 20 provincies en vier municipaliteiten. 381 keer werden gevallen van prostitutie of obscene vertoningen ontdekt. Door de campagne zou in oktober het aantal  gevallen met 18 % zijn afgenomen. Deze week nog heeft de politie van Peking een transnationaal netwerk opgerold waarbij 30 verdachten werden aangehouden: een 50 jarige Europeaan Gu die de leider was, 8 Europese prostituees, 10 Chinese en 12 assistenten. Voor één beurt werd 3000 tot 10.000 yuan neergeteld; de assistenten kregen 1000 yuan per tip. Bij de in beslag genomen goederen behoren eventjes 15.000 naamkaartjes.
Het is reeds sedert april dat de politie in Peking regelmatig controleert op prostitutie en 10.000 agenten werden er reeds bij betrokken. Gedurende die maand trokken 100 agenten de straat op samen met dertig collega’s in burger. 2000 KTV-clubs en badhuizen werden gescreend en dit in samenwerking met de betrokken business- en culturele diensten. Vooral de actie tegen de vijfsterren “East City” KTV in het Tianlun Dynasty Hotel nabij Wangfujing viel op want de bekende club werd voor zes maanden gesloten wegens het aanbieden van prostitutie. Een andere bekende KTV-club in juni was “Qixingzhaomeng” in het Changping-district die drie maanden dicht moest. Er wordt voornamelijk gecontroleerd op de magnetische kaarten van de personeelsleden of ze geen crimineel verleden hebben. Indien dit het geval is, kunnen ze niet te werk gesteld worden in de ontspanningsindustrie. De ontspanningsplaatsen moeten ook over een intern TV-circuit beschikken die de opgenomen beelden voor dertig dagen bewaart.
Sedertdien volgde elke maand op de elfde een actie in Luoguxiang, Houhai, Sanlitun en de buurt rond de  Beijing Foreign Languages University.  In september was het de bedoeling om te zien of de 44 gesloten instellingen eventueel terug zouden heropend zijn zonder toelating. Die maand liepen 101 personen van 120 verdachte bendes tegen de lamp. Ondertussen werden ook honderden KTV-clubs ontdekt met gebroken installaties of mankementen aan de veiligheid en gingen 500 kapsalons dicht die eigenlijk bordelen waren. Honderden gokmachines werden in beslag genomen en honderden verdachten geklist. 2000 personen werden nog opgepakt wegens inbreuk op de openbare orde. In oktober heeft Peking zelfs  een dienst opgericht die zich permanent gaat bezig houden met de strijd tegen prostitutie, illegale spelen en drugstrafiek.

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar