Premier Li: ‘Chinese markt blijft vruchtbaar voor buitenlandse investeringen’

Premier Li Keqiang heeft bij de opening van de 130-ste Canton Fair beloofd dat China een vruchtbare grond zal blijven voor buitenlandse investeerders. De handelsbeurs die zowel offline als online wordt gehouden, heeft een speciale aandacht voor de plaats van Hongkong in het gebied van de Grote Baai.

De handelsbeurs van Canton officieel de China Import and Export Fair vindt normaal sinds 1957 elk semester plaats. Gedurende 5 dagen zullen dit jaar in totaal 7795 bedrijven hun technologie en producten ten toon stellen op de 400.000 m² grote expositieruimte en 26.000 firma’s tonen hun goederen online.

Premier Li Keqiang drong bij de internationale gemeenschap aan tot eerlijke, vrije en wederzijds voordelige handel. Hij beloofde dat de Chinese markt een vruchtbare grond zal blijven voor buitenlandse investeringen en dat China de lijst van sectoren die ontoegankelijk zijn voor buitenlandse investeerders verder zal beperken. Het land wil overigens actief meedoen in het verbeteren van de internationale handelsregels en spoort het tot stand komen van het Regional Comprehensive Economic Partnership aan.
Gedurende de 130-ste Canton Fair is de economie van Hongkong een hoogtepunt. Donderdag woonde Chief Executive Carrie Lam het Pearl River International Trade Forum bij dat voor de eerste maal tijdens de beurs plaats vindt. Li bevestigde dat China digitale pilotgebieden zal oprichten en ook aandringt op de bouw van buitenlandse slimme logistieke platformen in het gebied. Tijdens de openingszitting waren 600 personen lijfelijk aanwezig.

Peoples Daily

 . 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.