President Xi benadrukt milieu tijdens Qinghai bezoek

Tijdens een bezoek aan de provincie Qinghai heeft president en partijleider Xi Jinping vooral het belang onderstreept van het leefmilieu in de ontwikkeling van het Qinghai Tibetaans plateau. Hij bezocht ook een Tibetaans minderheidsgebied.

Xi op bezoek bij Tibetaans gezin

Qinghai is de provincie waar de drie grote stromen hun oorsprong vinden. Het bezoek van Xi bracht hem naar de provinciale hoofdstad Xining en de Haibei autonome Tibetaanse prefectuur. Maandagnamiddag was hij te gast in een tapijtfabriek waar hij kennis maakte met de typische lokale kenmerken. Xi riep op tot een klimaat dat de ontwikkeling van de privé nijverheden ondersteunt. Hij ging ook naar een buurtgemeenschap in Xining en drong aan om van de buurtgemeenschappen platformen te maken ter bevordering van etnische eenheid en vooruitgang. Op dinsdag inspecteerde hij het kanton Gangcha in Haibei. Hij vroeg de inspanningen voor het behoud van het Qinghai-meer te consolideren en uit te breiden. Meer bepaald pleitte hij voor een systeem van natuurparken gebaseerd op nationale parken om milieu en biodiversiteit te vrijwaren. Voorts trok hij naar het Shaliuhe Township waarnaar herders verhuisd waren. Tijdens een bezoek aan een herdersgezin beklemtoonde Xi dat de heropleving van de Chinese natie enkel kan bereikt worden wanneer alle etnische minderheden nauw verbonden blijven.

Woensdag luisterde Xi naar de rapporten van zowel het provinciaal partijcomité als van het provinciaal bestuur. Hij drong aan om nieuwe nijverheden te stimuleren, de uitbouw van een zoutmeer industriële basis te versnellen, een leider te worden in schone energie , een internationalel bestemming te worden voor toerisme en een leverancier van groene landbouw- en dierlijke producten. Om de technologische innovatie te bevorderen, kan Qinghai zich inschrijven in de grote regionale ontwikkelingsstrategieën langs de Jangtse economische gordel.

Over Qinghai’s milieubescherming vond Xi het behoud van de bron van de drie grote rivieren de belangrijkste prioriteit. De provincie moet het bestuur van de nationale parken verbeteren, het milieu van de verschillende landschappen herstellen, de biologische diversiteit van het plateau beschermen en het ecologische behoud en hoogwaardige ontwikkeling langs de Gele rivier bevorderen, aldus nog Xi Jinping .  

xinhua

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *