Regering concretiseert integratie internet en maakwerk

De regering heeft beslist de integratie van IT en het maakwerk in concrete banen te leiden door een reeks concrete maatregelen. Daarmee voert ze de strategie uit van ‘Made in China 2025’ en het ‘Internet Plus’-Initiatief.

ICT is de toekomst lijkt de premier te zeggen


Premier Li Keqiang kondigde al tijdens zijn regeringsbericht in 2015 aan China te willen moderniseren met een “Made in China 2025” en met een “Internet +”-strategie.
Made in China 2025” wil de nijverheid met de klemtoon op (IT)innovatie zo moderniseren dat eigen sterke merken ontstaan. Het “Internet Plus Initiatief” wil internet met de traditionele industrie integreren. Met het industrieel internet wordt de convergentie beoogd van het nijverheidssysteem met de op Internet gebaseerde technologie zoals cloudcomputing en geavanceerde analyse. Dit moet in een gunstig klimaat gedijen met een gestroomlijnde administratie en fiscale steun. Een begeleidende werkgroep werd samen gesteld en blijkbaar is die klaar met een reeks praktische wenken en richtlijnen.

Cloud en veiligheid

Meer specifiek zal de markttoegang voor producten en diensten in de sector verder geopend worden terwijl bedrijven aangemoedigd worden privé-fondsen te werven en ook via ‘innovatieve financiële diensten’. Nijverheidsbedrijven zouden cloudplatformen uitbouwen die een grotere interconnectiviteit mogelijk maakt zowel binnen de firma’s als tussen de gehele nijverheidsketting. De regering zal de steun opvoeren voor Internet infrastructuur en meer toegankelijke Internetconnecties voor KMOs/MKBs. Bedrijven zullen aangemoedigd worden om hun veiligheidsmaatregelen aan te scherpen tegen cyberaanvallen. Tezelfdertijd zullen netwerk veiligheidssystemen opgebouwd worden voor sleutelsectoren zoals auto’s, lucht- en ruimtevaart. KMOs/MKBs zullen steun ontvangen om hun zakensystemen op cloudplatformen te laden wat ondernemerschap en innovatie ten goede zal komen.  De vergadering van de regering keurde eveneens een ontwerp goed om een paar provinciale bedrijfsbelastingen af te schaffen want China streeft  er naar om alle businesstaksen te vervangen door BTW.
Bron: China Daily
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar