Hoe voorkomen in armoede te vallen wegens medische kosten

China stelt een duurzaam systeem op om te voorkomen dat mensen in armoede terechtkomen omdat hun medische kosten te hoog zijn. Meer dan 7 miljoen personen verkeren in zo’n situatie en 3 miljoen zitten met zware kosten.

De regering wil zoals we eerder aangaven dat er tegen 2020 geen armoede meer heerst. Een deel van de bevolking die door de economische programma’s boven de armoedegrens getild worden, vallen echter terug omdat ze geconfronteerd worden met zware medische uitgaven. Volgens officiële gegevens verkeren 5,3 miljoen gezinnen of 7,3 miljoen personen in een dergelijke situatie. Daarvan hebben 3,3 miljoen zware kosten wegens dure behandeling van ziekten zoals kanker.

Twee sporen

Directeur Li Bin van de National Health and Family Planning Commission heeft beloofd dat elke ernstige zieke zich tegen 2020 de passende behandeling kan veroorloven. Omdat nog steeds personen in armoede hervallen om medische redenen werkt de commissie nauw samen met andere departementen aan een duurzame strategie om dit op lange termijn te vermijden.
De onafhankelijke verzekering tegen kosten van ernstige ziekten zal worden verfijnd. Tot nu toe is ieder persoon in de arme regio’s gedekt door deze verzekering die een aanvulling is op de landelijke ziektekostenverzekering, beter bekend als het ‘nieuw ruraal coöperatief medisch plan’. Het twee sporensysteem moet de economische last van grote geneeskundige facturen verlichten.

Lokaal

Op vele plaatsen doet het lokaal niveau ook een duit in het zakje van de te betalen premie. Vorig jaar maakte de dubbele politiek dat de gehospitaliseerde patiënten voor gemiddeld 76% kosten terugbetaald kregen, aldus Zeng Yunguang van de Commissie.  Het percentage varieert per regio, maar zal verder worden opgetrokken belooft hij. In Anhui heeft het lokaal bestuur een speciaal fonds aangeboord om de geneeskundige zorgen van de armen te garanderen. Daardoor werd het mogelijk dat de jaarlijkse medische kosten in het kantonnaal ziekenhuis niet uitstijgen boven 3000 yuan. Eind mei vonden al 2,6 miljoen ernstig zieken baat bij deze aanvullende voorzieningen. Toch telde China eind vorig jaar volgens officiële statistieken nog meer dan 43 miljoen arme rurale bewoners.
Bron: China Daily
 

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

1 comment for “Hoe voorkomen in armoede te vallen wegens medische kosten

  1. N/A
    28 Juli 2017 at 12:04

    Zoals we weten is de competitie tussen werknemers van chinees bedrijven erg hoog. Het gevolg is dat veel Chinese werknemers de werkdruk na verloop van tijd niet meer aan kunnen. Hierdoor zijn er per jaar vele duizenden doden te betreuren wegens overwerktheid of depressie. De oorzaak hiervan is niet alleen de erg corrupte gezondheidszorg waar artsen vaak slechte zorg verlenen en onnodige dure medicijnen voorschijven. Het land lijdt onder het wrede communistische sociale beleid dat zijn wortels heeft in het sociaal darwinisme. Dit systeem gaat er van uit dat de maatschappij gebaad is bij de uitkomst van de strijd tussen individuen met als inzet het recht van de sterkste. Het communistische systeem volgt daarmee en stimuleert het systeem van natuurlijke selectie. Daar de staat het recht met voeten treed en gemakkelijk rechters kan omkopen is een rechtsgang in China kansloos. Zo wordt de suikerzoete naam van het land “the People’s Republic of China” weer eens volledig om zeep geholpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar