Xinjiang realiseerde robuuste groei in 2021

Zowat alle economische cijfers in de Oeigoerse A.R.Xinjiang gingen er vorig jaar behoorlijk op vooruit onder het brp dat met 7% groeide. De westerse poging tot boycot lijkt daarmee glansrijk te mislukken.

De economie In Xinjiang ging in 2021 met 7% vooruit zodat het brp nu 1600 miljard ¥bedraagt. De drie drivers van de economie investeringen, binnenlandse en buitenlandse handel stegen met respectievelijk 15%, 17% en 5,8%. De nijverheid bracht 8,8% meerwaarde voort. De graanopbrengst bereikte 17 miljoen ton of 9,62 %, meer, een record voor de laatste vijf jaar. Het netto inkomen van stedelijke inwoners bedroeg 37.642 ¥of 8% meer en dat van de rurale bewoners 15.579 ¥plus 10,8%. De regio schiep vorig jaar 477.000 banen. De kleinhandel in verbruiksgoederen bedroeg 358 miljard ¥of 17% meer dan het jaar voordien.

Katoen

Xinjiang dat 89% van het Chinese katoen vervaardigt, treft voorbereidingen voor het oprichten van een nationaal handelscentrum voor katoen en garen. Het regionaal bestuur wil ten volle gebruik maken van de voordelen van de katoenproductie, de petrochemische en de kolenchemische industrie. Ze is van plan de spin-, weef-, bedrukkings- en ververij- en kledingindustrie krachtig te ontwikkelen en ernaar te streven de hele katoenindustrieketen op te bouwen.

Vorig jaar zag H&M haar verkoopcijfers in China met 29% achteruitgaan na de verklaring geen katoen meer uit Xinjiang te willen gebruiken. Ook de verkoop cijfers van Nike en Adidas tuimelden aardig na een gelijkaardige oproep. Kortom de westerse oproep tot boycot van Xinjiang kende eerder een omgekeerd effect.

China Daily? Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *