“Alipay haalt Paypal in binnen twee jaar”

Volgens de voorzitter van het Chinese onlinebetaalsysteem ‘Alipay’ zou deze zijn concurrent ‘Paypal’  binnen de twee jaar inhalen. Overigens zouden de onlinebetalingen in China stijgen van 1,2 % vorig jaar tot 4.2 % van het handelsvolume dit jaar.
AlipayAlipay’ is het betaalsysteem van de ‘Alibabagroep’, die China’s grootste e-commercesite ‘Alibaba.com’ bezit net als China’s grootste onlinewinkel ‘Taobao’, waar dagelijks voor één miljard yuan (146.5 miljoen $) verhandeld wordt. Binnen twee jaar zou het handelsvolume volgens Alipays voorzitter Polo Shao stijgen tot 1000 miljard yuan, waardoor het even groot zou worden als Paypal, het betaalsysteem van eBay. Volgens Reuters zou Paypal, dat momenteel 2000 $ verhandelt per seconde, dit jaar voor 63 miljard $ verhandelen. Alipay heeft echter meer dan 180 miljoen gebruikers, terwijl Paypal er 75 miljoen heeft.paypal-logo
Volgens gegevens van ‘Analysys International’ over het derde kwartaal van dit jaar heeft Alipay de helft van de e-betalingsmarkt in China, voor een waarde van 1,6 miljard yuan, en dit zou constant blijven. Volgens ramingen van ‘Crédit Suisse’ zal de e-handel in China stijgen tot 1400 miljard yuan tegen 2015. Volgens hetzelfde Crédit Suisse, geciteerd door de ‘South China Morning Post’, zal de markt van e-handel dit jaar in China stijgen met 89 %, tot 243 miljard yuan. Volgens dit rapport zullen de onlinebetalingen van 1,2 % van de totale landelijke handel vorig jaar stijgen tot 4,2 % dit jaar. Alipay zal naar verwachting de volgende twee jaar uitbreiden in de markt in Zuidoost-Azië. Er zijn geen plannen om voor beursnotering te gaan, aldus nog Reuters.
Het laatste nieuws van de ‘Alibaba groep’ is dat deze door de luchtvaartmaatschappij ‘China Eastern Airlines’ uitverkoren werd als partner. Dagelijks worden op Taobao 800.000 opzoekingen verricht naar de prijs van vliegtuigtickets. Voortaan kan de verkoop van de tickets online gebeuren en kunnen ze betaald worden met Alipay.
Lees ook achtergrond artikel over Taobao

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *