Buitenlandse investeringen stegen fors

Van januari tot april stegen de buitenlandse investeringen in China met 38% tot 397 miljard yuan, aldus officiële cijfers van het ministerie van Handel. De buitenlandse investeringen uit de ASEAN-landen stegen zelfs met 65% op jaarbasis.

Tesla gigafabriek in Shanghai

Het vertrouwen dat de buitenlandse investeerders in China hebben, lijkt behoorlijk toe te nemen. China ontving van januari tot en met april voor 397 miljard yuan aan buitenlandse investeringen, een toename met 38,7% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2019 steeg het volume met 30%. De buitenlandse investeringen in de dienstensector groeiden met 48% tot 312 miljard yuan en in de hightech met 34%. Tijdens deze vier maanden namen de investeringen uit ASEAN met 65% toe, die uit landen langs de zijderoutes met 62,8% en die uit Europa met 9,2%.

De buitenlandse investeringen voor de oostelijke regio groeiden met 39%, die voor het centraal gebied met 37% en voor de westelijke regio met 30%. De opwaartse trend wordt toegeschreven aan de solide economische basis en consistente maatregelen voor openstelling die gecontinueerd worden.

Bron: Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *