BYD verloofd met Daimler

Daimler en de Chinese batterijen- en autofabrikant BYD (Build Your Dreams) gaan samen elektrische voertuigen produceren.

Ze vormen in Shenzhen een 50/50 joint venture om elektrische voertuigen te ontwikkelen. Daimler levert know-how op het gebied van ontwerp en veiligheid, en BYD knowhow van batterijen en elektrische aandrijvingen. Het beginkapitaal is 600 miljoen yuan. De elektrische voertuigen zullen onder een nieuwe merknaam verkocht worden.
BYD, dat pas in 1995 gesticht werd, bouwt al hybride voertuigen sinds 2008. Het probeert dit jaar de eerste voertuigen naar de Verenigde Staten te exporteren. Daimler bracht onlangs een elektrische versie van de Smart uit en overweegt ook enkele elektrische Mercedesmodellen.
De Chinese regering geeft nu al subsidies tot 130.000  yuan aan overheidsinstellingen en taxibedrijven per aangeschaft elektrisch voertuig. In Shenzhen rijden reeds 30 elektrische taxi’s van BYD en tegen einde 2010 zullen dat er 100 zijn. Met een laadbeurt komen ze toe voor 300 km.
Bron: Zacks Equity Research

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *