Chinese buurtcantines bieden ouderen een ‘Happy Meal’

Eerder deze week berichtten wij dat de dagelijkse boodschappen voor veel stedelijke ouderen in China minder makkelijk aan het worden zijn. Een gemeenschap in de stad Wenzhou in Zhejiang heeft een buurtcantine geopend waar ouderen een goed en goedkoop maal kunnen krijgen.

De buurtcantine; foto China Food Newspaper (disclaimer)

Onlangs heeft een lokale gemeenschap (shequ, de onderste bestuurlijke laag in Chinese steden) in het Ouhai District van Wenzhou een buurtcantine geopend. De buurtkantine is een zorgproject voor ouderen uitgevoerd door het bestuur van Ouhai, dat wordt gesubsidieerd door de overheid en giften van personen om te voldoen aan de door de overheid gegarandeerde minimale leefomstandigheden. De persoon die verantwoordelijk is voor het Ouhai District Market Supervision Bureau legt uit dat Ouhai zich dit jaar richt op het voldoen aan de diverse behoeften aan zorg van ouderen, het verbeteren van de kwaliteit van het dieet van ouderen. De bouw van buurtkantines is in overeenstemming met het principe van ‘overheidsleiderschap, burgerintegratie, sociale participatie en delen door het hele volk’. Op dit moment zijn 3 buurtkantines officieel in gebruik genomen.

Guangdong

De China Daily van 13/10/2023 rapporteert over een vergelijkbare cantine in Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong.

Bron: China Food Newspaper 24/8/203; China Daily 23/10/2023.

Print Friendly, PDF & Email