Duidelijk minder Chinese toeristen naar VS

Tijdens de eerste drie kwartalen daalden de Chinese vliegtuigreserveringen naar de VS met 16,7%. Nu de zgn. gouden week rond de nationale feestdag voor de deur staat, neemt de terugval van de boekingen met 42 % ronduit dramatische vormen aan.

De handelsoorlog tussen China en de VS heeft een duidelijke weerslag op het Chinees toerisme naar de VS. Vooral na de afkondiging door de Amerikaanse president Trump van heffingen in april begon het aantal boekingen naar de VS af te nemen. Ze stegen wel in februari en maart. Volgens cijfers van ForwardKeys daalde het aantal Chinese toeristen dat dit jaar de VS bezocht met 5%. In augustus daalden de boekingen al met 8%. De cijfers over het aantal vliegtuigboekingen laten een daling met 16,76% zien gedurende de eerste drie kwartalen. De nieuwe Trump heffingen lijken een verdere daling in de hand te werken want het aantal vliegtuigreserveringen tijdens de vakantieweek rond de Nationale feestdag namen af met 42%.

Volgens ForwardKeys zal het Chinese toerisme naar het buitenland dit jaar toenemen met 5,5%. Vooral exotische bestemmingen hebben de voorkeur. Vorig jaar bezochten maar 3 miljoen Chinese toeristen de VS, maar ze spendeerden in totaal voor 34,8 miljard dollar. ForwardKeys woordvoerder David Tarsh voorspelt dat de terugval van het aantal Chinese toeristen zou leiden tot een half miljard $ minder inkomsten. De VS kent echter met China een handelsoverschot van 28 miljard $ op het vlak van reizen en toerisme.

Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar