Eén derde migranten voelt zich seksueel onderdrukt

Eén derde van Guangdongs migranten voelt zich seksueel onderdrukt. Dit blijkt uit een eerste onderzoek van Guangdongs ‘Bevolkings- en Gezinscommissie’ bij migranten over seks. De provincie huisvest zo’n dertig miljoen migranten.

Migranten leven vaak lang weg van huis en gezin; enkel een minderheid neemt vrouw en/of kind mee. Guangdongs bevolkingsdienst heeft in oktober samen met de provinciale ‘Vereniging voor seksuologie’ een onderzoek bij meer dan 3000 migranten verricht over hun seksualiteit. Uit het onderzoek blijkt dat 36 % van de gehuwde mannen zich sterk onderdrukt voelt. Ongeveer 30 % beweert beroep te doen op sekswerk(st)ers om de fysiologische nood te lenigen. De vrouwelijke migranten ervaren een cultuurshock als ze naar de steden komen. Sommigen worden model, anderen eindigen in een huwelijk, al of niet met maitresses, nog andere belanden in de onlineseksindustrie.
De Bevolkingscommissie van directeur Zhang heeft vorig jaar, om veilige seks te promoten, 100 miljoen condooms uitgedeeld aan migranten en wil dit initiatief dit jaar voortzetten. Het nieuws werd bekend in de zijlijn van de bijeenkomst van Guangdongs Consultatieve Commissie, waarvan directeur Zhang deel uitmaakt. Hij waarschuwde voor ernstige sociale gevolgen indien indien het probleem van de migrantenseks niet onder ogen wordt genomen.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *