Huawei plant eerste Europese fabriek in Frankrijk

Huawei iinvesteert 200 miljoen € in de bouw van haar eerste Europese fabriek voor 5G-apparatuur die in Frankrijk komt. Daarmee worden 500 banen geschapen en verwacht wordt dat de jaarlijkse omzet één miljard € zal bedragen.

Even de snelheid van het netwerk testen (Global Times)

Huawei stichter Ren Zhenfei beloofde onlangs dat Huawei in Europa een fabriek zou opzetten voor 5G apparatuur. Deze week onthulde voorzitter Liang Hua van Huawei Technologies Co dat Frankrijk het land wordt waar de draadloze 4G en 5G producten zullen worden vervaardigd. Het investeert 200 miljoen in de fabriek. De 5G verbindingen zullen immers met de superieure technologie sterk toenemen en dit tussen miljarden toestellen van slimme koelkasten tot zelfsturende voertuigen die functioneren via 5G.

Hoewel de fabriek zeer geautomatiseerd zal zijn, worden toch 500 banen geschapen. De jaarlijkse productie wordt op een waarde van één miljard euro geschat. De fabriek wordt de tweede buiten China want Huawei heeft ook een fabriek in India die smartphones vervaardigt. De site heeft de gehele Europese markt op het oog en niet enkel Frankrijk, aldus Liang die ook nog meedeelde dat Huawei in Frankrijk eveneens een zesde onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zal openen. Van de 91 commerciële contracten die Huawei afsloot, bevinden er zich 47 op de Europese markt.

In Frankrijk bestaat zoals in de rest van de EU een controverse over de veiligheid van de Huawei apparatuur. Door deze producten nu door Europese werknemers te laten maken, hoopt Huawei wellicht op een mindere bezorgdheid over de veiligheid van zijn producten. Operator Orange is van plan Nokia en Ericsson materieel te gebruiken terwijl de kleinere operatoren zoals Bouygues Telecom en Altice Europe’s SFR sterk Huawei apparatuur gebruiken. Huawei is al 20 jaar in Europa actief en stelt er 12.000 personeelsleden te werk. De onrechtstreekse banen worden op 170.000 geraamd.

Global Times, Reuters

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *