Inkomen sociale zekerheid 1360 miljard yuan

Volgens officiële cijfers bedragen de inkomsten van de sociale zekerheid 1360 miljard yuan (200 miljard $), een stijging met 14,8 %.
soczekerDe sociale zekerheid omvat vijf categorieën: pensioen, werkloosheid, ziekteverzekering, arbeidsongevallen en moederschap. Ongeveer 232 miljoen personen zijn aangesloten bij de pensioenverzekering en het gemiddeld pensioen voor de stedeling bedroeg meer dan 1200 yuan per maand.  De werkloosheidsverzekering dekte 126 miljoen personen, 2 miljoen meer dan vorig jaar. De arbeidsongevallenverzekering steeg met 9,6 miljoen tot 148 verzekerden. De basisziekteverzekering zou eind dit jaar 1,2 miljard personen moeten dekken: 390 stedelingen en 830 miljoen ruralen. Deze laatsten zijn veelal maar verzekerd tegen zware ziekten.
China is momenteel bezig met het opstellen van een alles omvattende wet op de sociale zekerheid. In februari van dit jaar verzocht het parlement het publiek om opmerkingen en meer dan 70.000 suggesties werden ontvangen. Het wetsvoorstel heeft reeds twee rondes van amendementen ondergaan en is nu aan de derde lezing toe. Het is de bedoeling dat het bestuur van de fondsen, die nu op het laagste niveau gecollecteerd worden, op een hoger niveau plaatsvindt. Ook delicaat is het transfereren van de sociale zekerheid bij migranten die frequent veranderen van werkplaats.
Lees ook dossiers sociale zekerheid

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *