Logistiek centrum Nagqu nadert voltooiing

nagquWat het logistiek centrum voor Noord-Tibet moet worden, is bijna af. De spoorwegen spendeerden anderhalf miljard yuan in deze transporthub in Nagqu, langs de spoorweg naar Lhasa op 300 km van Tibets hoofstad. Nagqu ligt strategisch tussen de noordelijke provincies Shaanxi, Gansu en Qinghai en de zuidelijke Tibet, Sichuan en Yunnan, en dit op 4500 meter hoogte. 
Het centrum van 533 ha zal uiteindelijk meer dan 4 miljoen ton vracht kunnen afhandelen. Het logistiek centrum is onderverdeeld in drie zones. Vooreerst is er een stockeerzone voor ertsen en steenkool. Ten tweede is er de productie- en verwerkingszone met een productie-eenheid van water en een waterzuiveringsstation. En tot slot is er de geïntegreerde logistieke zone, die gebruikt wordt om voeding, kunstmest, bouwmaterialen en containers te stapelen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de zuivelproductie en deze van Tibetaanse geneesmiddelen.
Tijdens de werken waren op bepaalde momenten 4000 arbeiders aan de slag, aldus manager Yan Han, die verwacht dat het centrum de lokale economie zal stimuleren. De opening wordt verwacht eind juni.nagqu2

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *