Nieuwe autofabrieken gepland

Honda-Dongfeng investeert 1,15 miljard yuan in een nieuwe eenheid in Wuhan. Volgens de ‘South China Morning Post’ plant Volkswagen van zijn kant een nieuwe eenheid in Zuid-China, waar de Japanse merken sterk staan.
Volgens cijfers van de Chinese autoproducenten steeg het aantal verkochte auto’s vorig jaar met 46 % tot 13 miljoen, waardoor het de grootste automarkt wordt. Dat heeft uiteraard zijn gevolgen bij de constructeurs. Volgens de ‘Financial Times’ heeft China General Motors gered, want GM’s cijfers stegen er met 66 % terwijl het aantal verkochte wagens in de VS met 30 % daalde.
Om tegemoet te komen aan de sterke vraag investeert de joint venture tussen Honda en Dongfeng 1,15 miljard in een nieuwe fabriek in Wuhan, die zich maar 4 km zal bevinden van de reeds bestaande eenheid. De nieuwe eenheid, die in het tweede semester van 2012 moet opstarten, heeft een jaarlijkse capaciteit van 240.000 wagens. Vorig jaar verkocht Honda-Dongfeng 210.000 wagens, 28 % meer dan in 2008. Tegen 2012 zou Honda met al zijn vestigingen (waaronder Guangqi Honda) een capaciteit moeten hebben tot 710.000 wagens.
Volgens de ‘South China Morning Post’ wil Volkswagen dan weer in Kanton een nieuwe fabriek bouwen voor het Seat-model. In het begin zouden jaarlijks 200.000 auto’s van de band rollen. In de Parelrivierdelta staan vooral de Japanse merken, zoals Toyota en Honda, sterk, en Volkswagen wil er zijn marktaandeel verhogen van 12% tot 20 %. Tot nu toe stond Volkswagen vooral door zijn joint ventures sterk in het noordoosten en rond Shanghai. Ten slotte wil ook Geely 2 miljard investeren in zijn fabriek in Lanzhou, waar de productie zou verdubbelen tot 120.000 eenheden.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *