Ningxia ook op weg naar ecologische ontwikkeling

Als enige provincie-regio die zich geheel langs de Gele Rivier bevindt, heeft de autonome Hui regio Ningxia de milieubescherming ervan doorgevoerd, aldus partijsecretaris Liang Yanshun die de eerste resultaten toelichtte sinds het bezoek van president Xi Jinping in juni 2020

Gele rivier meandert door Ningxia )Foto China Daily) Disclaimer

Tijdens de afgelopen twee jaar heeft de A.R. Ningxia niet enkel ontwerpen voor een pilotzone uitgewerkt maar ook specifieke plannen en voorschriften opgesteld voor industriële ontwikkeling, milieubescherming, infrastructurele verbetering en institutionele hervorming, aldus partijsecretaris Liang die het ook had over de groei en ontwikkeling van de regio gedurende het afgelopen decennium. Een aantal belangrijke industrieën, zoals schone energie, nieuwe materialen en wijn worden intensief ontwikkeld. Er zijn eveneens behoorlijke resultaten geboekt op het gebied van rivierherstel, zandbeheersing, bodemconsolidatie, bergbebossing en vervuilingsbehandeling”, zei hij.

Milieu

Als een regio in de bovenste delen van de Gele Rivier heeft Ningxia ‘de strengst mogelijke milieumaatregelen getroffen om de waterkwaliteit van stroomafwaartse regio’s te garanderen’, aldus Liang. ‘Met holistisch denken beheren we de watervoorraden in alle landschappen, inclusief bergen, rivieren, bossen, landbouwgronden en graslanden als geheel,’ zei hij nog. Het bosareaal in de autonome regio is de afgelopen tien jaar gestegen van 11,9 % naar 16,9 % . De steden hebben gedurende zes opeenvolgende jaren op meer dan 80 % van de dagen een goede luchtkwaliteit behouden. Volgens het vorige maand gehouden 13e regionale partijcongres zal de pilotzone zich richten op waterbeheer, ecologisch behoud, hoogwaardige industriële ontwikkeling, de verbetering van het welzijn en de bevordering van de cultuur van de Gele Rivier.

Snelle ontwikkeling

Wijngaarden te Yinchuan waaruit ‘Chateau Changyu‘ wordt gemaakt (Foto China Daily) Disclaimer

Liang zei dat de regio de voorbije 10 jaar een gemiddelde jaarlijkse brp-groei van 7,1 % realiseerde, 0,5 % hoger dan het nationale niveau. Het bruto binnenlands product van het gebied overschreed in 2011 respectievelijk 200 miljard yuan ($ 29,7 miljard), 300 miljard yuan in 2016 en 400 miljard yuan in 2021, zodat het brp per hoofd van de bevolking ook bijna is verdubbeld. Het afgelopen decennium zag de snelste ontwikkeling in termen van zowel kwaliteit als kwantiteit in Ningxia en de grootste veranderingen in de stedelijke en landelijke gebieden , stelde hij. Energieverslindende industrieën met erge uitstoot of die het water van de rivier vervuilen, worden niet meer geduld.  In plaats daarvan zijn er een aantal nieuwe nijverheden ontstaan zoals de steenkool verwerkende chemische industrie, nieuwe energie- en nieuwe materialenindustrieën. De goji-bessen, wijnen en zuivelproducten evenals de sectoren cultuur- en toerisme hebben een mooie reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland.

Armoede uitgeroeid

De regio heeft ook de armoede bestreden.. De prefectuur Xihaigu was ooit een van de armste gebieden van het land. Het werd in de jaren zeventig door de Verenigde Naties de ‘meest ongeschikte plaats voor menselijke vestiging’ genoemd. In de afgelopen 10 jaar heeft een armoedebestrijdingscampagne 803.000 mensen in Xihaigu uit de armoede geholpen, en het levensonderhoud van de lokale bevolking is sterk verbeterd. De regio werd in 2020 officieel uit de lijst van arme kantons geschrapt.

Hoewel een binnenprovincie heeft Ningxia zich ingezet voor de openstelling van het land en is het actief betrokken bij de ontwikkeling van het Belt and Road Initiative. De Hui regio heeft vijf sessies van de China-Arabische Staten Expo en de eerste sessie van China (Ningxia) International Wine Culture and Tourism Expo georganiseerd. De internationale economische en handelsverbindingen zijn uitgebreid tot 169 landen en regio’s.

Chateau Changyu door het Duits magazine VINUM in de Top 100 verkozen tot de zesde beste wijn in 2021 Foto China Daily Disclaimer

Bron: China Daily

Bekijk ook op YouTube Get a taste of mouthwatering Goji berries in Ningxia, China (18 min)

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *