OogGetuige #8 Noord-China krijgt gasten met de jaarwisseling

OogGetuige werd in 2021 een vaste rubriek op ChinaSquare. In samenwerking met Gordon Dumoulin (immigrant en dankbaar te gast in China) en zijn blog 5iZ brengen we info over de actualiteit van het dagelijks leven. Doel: een objectief en breder perspectief bieden op China. 

6.000 wilde zwanen arriveren in hun winterverblijf…

Er zijn ongeveer 6.000 wilde zwanen gearriveerd bij de kuststad Rongcheng in de stadsprefectuur Weihai, aan de tip van een schiereiland van de provincie Shandong. Zij zullen er de winter doorbrengen.

De zwanen migreren jaarlijks vanuit Siberië, de autonome regio Binnen-Mongolië en de noordoostelijke regio’s van China en verblijven ongeveer vijf maanden aan een meer in de buurt van de baai van Rongcheng, waardoor het China’s grootste winterhabitat voor wilde zwanen is.

Het meer is een beschermd natuurreservaat met uitkijkposten, een museum en accommodatie voor de duizenden bezoekers die elk jaar de zwanen komen bekijken.

30.000 casarca-eenden twijfelen of ze nog moeten doorvliegen

24 december 2021 – Zo’n 30.000 casarca’s in het Ulaansukhai nuur wetland in Bayannuur (Autonome Regio Binnen-Mongolië). Ze zijn op weg naar het zuiden. ‘s Winters is het wetland een geliefde tussenstop voor trekvogels. De laatste jaren blijven meer en meer vogels gewoon daar overwinteren en vliegen ze dus niet meer verder naar het zuiden. Ze eten vooral vis, garnalen en kleine planten. Het is een beschermd gebied waar mensen niet mogen vissen of jagen.

Foto’s China Daily of eigen beheer G.Dumoulin

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *