OogGetuige: De vakantie is voorbij… school begint weer

21 februari, de vakantie is voorbij. Vandaag was de eerste schooldag na het Lentefeest en de wintervakantie in China.

Vanochtend, toen ik mijn zoon naar school bracht, was het fijn om zoveel kinderen te zien die zo blij waren om hun vriendjes weer te zien. Zoals altijd gingen we de avond na de eerste schooldag van een nieuwe periode naar de winkel voor schoolbenodigdheden om kaften, potloden van verschillende hardheid, schrijfboeken en notitieblokken te kopen.

Ook voor mij altijd een bijzonder moment om de drukte in de winkel te zien, ‘schooltijd te ruiken’ aan het begin van een nieuw semester met het gevoel wat een grote rol en betekenis onderwijs heeft in de Chinese samenleving.

We kunnen allemaal discussiëren over de vele verschillende manieren waarop we onze kinderen moeten opvoeden, maar het recht op onderwijs is een fundamenteel mensenrecht en het is geweldig om te zien hoe het basisonderwijs voor kinderen hier in China zich de afgelopen decennia met verbazingwekkende inspanningen heeft ontwikkeld, vooral op het platteland en afgelegen plaatsen.

Ik wens alle kinderen veel plezier, inspiratie en veel nieuwe lessen tot de zomer!

*OogGetuigen Zijn berichten uit het dagelijkse leven in China die Gordon Dumoulin op zijn blog 5iZ post. Elke week mag ChinaSquare er een (soms meer) overnemen.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *