OogGetuige: ‘Ooit gehoord van Wuhu City 芜湖市 in de provincie Anhui… ?

Wuhu, een stad van grootteklasse 3, is de op een na grootste stedelijke economie van de provincie Anhui (na de provinciehoofdstad Hefei).

Wuhu
Wuhu skyline
Fotograaf: Wu Shan (This file is licensed under The Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license). disclaimer

Wuhu is centraal gelegen op ongeveer 150 km rijden ten zuidoosten van Hefei, 100 km ten zuiden van Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu, en 350 km ten westen van Shanghai, de metropool met provincie-status. De prefectuur Wuhu heeft een bevolking van 3,6 miljoen inwoners. De stad ligt aan de zuidelijke oever van de Jangtse en is de vijfde grootste haven voor transport over de rivier.

Bewogen geschiedenis

Het is bekend dat Wuhu al sinds ten minste 770 voor onze tijdrekening bewoond is en een strategisch belangrijke stad werd tijdens de periode van de Drie Koninkrijken (220-280 sinds het begin van onze tijdrekening). Onder de Ming-dynastie (1368-1644) ontwikkelde Wuhu zich tot begin vorige eeuw tot een belangrijke handelshaven voor rijst, thee en tarwe. Samen met Wenzhou in de provincie Zheijiang werd de stad in 1876 een verdragshaven (een haven met voorrechten voor buitenlandse mogendheden, vanwege de oneerlijk afgedwongen verdragen). De rooms-katholieke Sint-Jozefskathedraal, werd in die tijd op last van Franse jezuïeten gebouwd.

Poëzie

Een van China’s meest bekende dichters Li Bai 李白 (701-762) bracht het laatste deel van zijn leven door in Wuhu, zo wordt gezegd, vanwege de opvallende berglandschappen met vijvers, meren en parken. Tijdens de Tang-dynastie (619-907) schreef de beroemde kalligraaf, dichter en politicus Du Mu 杜牧 (803-852) een beroemd gedicht ‘Gedachten over weer een verblijf in Wuhu’.

Wuhu
De Changhong-poort in Wuhu
Fotograaf: Charlie Fong (This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license). disclaimer

Bevolking

In Wuhu wonen burgers die behoren tot meer dan 47 etnische minderheden, waarvan de grootste de Hui-moslimminderheid is. Andere grotere etnische minderheden zijn Yi, Tujia, Miao, Zhuang en Manchu.

Keuken

Wuhu (samen met de stad Anqing) staat bekend om de Yanjiang-keuken, gespecialiseerd in zoetwatervis en gevogelte dat met speciale technieken van hakken, presenteren en kleuren wordt bereid. Yanjiang-gerechten zijn vaak zoet en met gerookte ingrediënten.

Wuhu

Het railtransit systeem van Wuhu
Fotograaf NTooru (This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license). disclaimer

Wuhu vandaag

In de afgelopen decennia heeft Wuhu zich sterk ontwikkeld als een van de belangrijkste steden onder het ontwikkelingsplan voor stedelijke en zakelijke agglomeraties van de Jangtse-rivierdelta, samen met onder meer  Nanjing en Hefei. De nieuwe luchthaven Wuhu Xuanzhou Airport ging in april 2021 open, het Wuhu Rail Transit-systeem met zijn 2 lijnen, eind vorig jaar. De stad is bereikbaar met hogesnelheidstreinen vanuit onder meer Shanghai, Nanjing en Hefei.

Bron: https://www.5iz-china.com/post/ever-heard-of-wuhu-city-%E8%8A%9C%E6%B9%96%E5%B8%82-in-anhui-province Met een video: Wuhu Rail Transit System geopend in november/december 2021 – IG travel2china
Zie ook: https://www.chinadiscovery.com/anhui/wuhu.html

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *