Ook Guangdong sluit grote zakendeals met Taiwan

Bij de start van de Guangdong-Taiwanweek werden reeds voor 3 miljard $ zakendeals afgesloten en verwacht wordt dat tegen het einde van de week het cijfer van 6,7 miljard $ is bereikt.
Na andere provincies is het dus de beurt aan de provincie Guangdong om zware contracten af te sluiten met Taiwan. Dit gebeurt op een Taiwan-Guangdongweek in Taiwan. De duizendkoppige delegatie uit de provincie Guangdong wordt geleid door gouverneur Huang Huahua. Er werden reeds 31 zakenakkoorden afgesloten voor 2,99 miljard $. Het gaat om bedrijven uit Guangdong die elektronica, grondstoffen en landbouwproducten kopen of investeren in batterijen en projecten die elektrische toestellen vervaardigen. Liang Yaogang, hoofd van de dienst Buitenlandse Handel van Guangdong, raamt dat tegen het einde van de week het opkopen van producten 6,66 miljard $ zal bereiken en de investeringen 40 miljoen $.
Guangdong speelt in op de opportuniteiten van het onlangs gesloten ECFA-akkoord. Dit vrijhandelsakkoord werd overigens zopas door de Taiwanese wetgevende vergadering goedgekeurd. Liang verwacht vooral samenwerking vanuit Taiwan op het vlak van diensten, financiën, logistiek en kleinhandel. De twee zijden zouden ook meer samenwerken op het vlak van nieuwe energie, communicatie en elektronische informatie. Taiwanese zakenlui hebben 23.800 ondernemingen opgezet in de provincie en er leven 200.000 Taiwanezen. Gedurende het eerste semester bereikte de handel tussen Guangdong en Taiwan 22 miljard $. Behalve het sluiten van zakendeals wil gouverneur Huang ook de  Taiwanezen warm maken om naar de Aziatische Spelen te komen die in november in Kanton worden gehouden. Daartoe heeft hij 11.000 gratis toegangstickets bij voor de Taiwanezen.
Lees ook over het Chaiwanmechanisme

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *