Ook nieuwe energie-zone op voormalig Expoterrein

Naast de twee eerder in gebruik genomen kunstmusea zal het voormalig terrein van Expo 2010 te Shanghai vanaf januari ook het aan nieuwe energie gewijde themazone bevatten. Het gaat om 50.000 m² in Pudong die onderverdeeld zijn in 5 subzones en voornamelijk zonne- en windenergie zullen belichten.

Elektrische expobus


Het nieuwe energie-park heet “2062 Nieuw energiepark” waarbij zo wordt gehoopt binnen 50 jaar de nieuwe energie gemeen goed zou zijn. Behalve wind-en zonne-energie komt ook biobrandstof aan bod, waarbij heel wat leidende ondernemingen hun medewerking verleenden. Het is eveneens mogelijk een testrit te maken met elektrische voertuigen. Ook de geschiedenis van de emissiewagens komt aan bod. De toegang is gratis tot 31 december. Op 1 januari wordt de toegang 30 yuan.
De opening van de nieuwe zone is een onderdeel van het herbestemmingsplan, waarbij exporuimte vermengd wordt met vrije tijd en zaken. Op de site functioneren al het China Kunstmuseum, Het Shanghai Moderne Kunstmuseum, het Italië-centrum, de Mercedes Benz-zone, het Paviljoen van Saoedie Arabië, de tentoonstelling met een geschiedenis van de Wereldtentoonstelling… Anderen staan op het punt geopend te worden zoals een luchtvaart themapark met een heuse Boeing 747, vluchtsimulators en een warme luchtballon. Een kunsttheater voor kinderen is in aanbouw en zou medio 2013 open gaan.
Bron: Shanghai Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *