Regelgeving decreteert minder vliegen in WC's

Het ministerie van Volksgezondheid is vast besloten de hygiëne te verbeteren in openbare toiletten. Het ontwerp van nieuw reglement klasseert de toiletten in vier geurklassen en voorziet dat niet meer dan 3 vliegen per m2 mogen voorkomen.
wcfliesChina’s openbare toiletten zijn al lang een ergernis niet enkel voor de buitenlanders die China bezoeken. Het blad Southern Metropolis Daily rapporteert dat het ministerie van Volksgezondheid klaar is met een ontwerp van regelgeving over de hygiëne-standaarden in deze. Het ontwerp wordt aan de openbare opinie voorgelegd voor advies.
De nieuwe regelgeving deelt de toiletten in volgens 4 geurniveaus: geen geur, lichte geur, duidelijke geurhinder en stank. Onder de nieuwe regelgeving wordt het hoogste toegelaten niveau “lichte geur”. Geur veroorzaakt door detergenten als ammoniak zullen beoordeeld worden door speciale teams. Het aantal vliegen mag niet groter zijn dan 3 per m2 in alleenstaande toiletten en maar 1 per m2 in Wc’s die een onderdeel vormen van een groter gebouw. De toiletten moeten uitgerust zijn met waterspoeling en kraantjeswater met sensoren die waterbesparend werken. De toiletten moeten regelmatig worden gereinigd door het personeel, aldus nog het ontwerp.

Typisch Chinees zittoilet

Typisch Chinees zittoilet


Volgens het in Shanghai gebaseerd televisiestation Dragon Television hebben de provincies vorig jaar een van elkaar afwijkende regelgeving doorgevoerd: Peking hanteert de norm van 2 vliegen per m2; in Nanchang (Jiangxi) is 3 de limiet, Jiangsu tolereert er 5 terwijl Hainan de zero-tolerantie toepast.  Wanneer het voorstel aanvaard wordt, komt dus een uniforme regeling die duidelijkheid schept bij dit onderling vliegen af te vangen.
Honderden reacties spoelden al toe op de blogforums: een blogger vreesde dat de striktere normen tot een prijsverhoging zouden leiden. Iemand anders reageerde geamuseerd op de vliegenregel met “geboortenbeperking voor vliegen”. Velen halen hun neus op voor de nieuwe normen: ze denken blijkbaar “de pot op met de nieuwe regelgeving”.
Bron SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *