Regering wil kosten van logistiek verlagen

De regering heeft een plan aangenomen die de kosten van de logistieke sector vermindert en de efficiency verbetert. De taak komt zowel op de schouders terecht van diverse ministeries, de provincies en China Railway.

Het is al lang bekend dat de logistieke sector te versnipperd is en dat de kosten in vergelijking met het buitenland te hoog liggen. Nu is de regering klaar met een eigen richtlijn voor de sector. De richtlijn stelt dat de sector zowel invloed uitoefent op de industriële herstructurering, de gecoördineerde ontwikkeling van de regio’s, het aansturen van nieuwe groeibronnen als op de algemene economische efficiency. De regering verdeelt de taak voor het verlagen van de kosten en het verhogen van de efficiency tussen haar ministeries, de provincies en de spoorwegmaatschappij.

Maatregelen

Om het wegtransport te verbeteren wil China de toestemming voor het vervoer van zwaar transport door verschillende provincies vereenvoudigen. Daartoe zullen de vergunningen voor het jaareinde online geplaatst. De regering wil  eveneens tegen dan een landelijk vracht clearing systeem.  Daarbij moet de tijd voor de inklaring verminderen met een derde. De richtlijn stelt nog dat vergoedingen en kosten voor de logistieke bedrijven  gewist zullen worden om hun lasten te verminderen.
China zal de ontwikkeling van de logistieke sector ondersteunen op het vlak van stadsplanning en grondgebruik en nationale logistieke centra verbeteren ook bij het spoor. De regering wil eveneens dat de logistiek en de opslag meer geïnformatiseerd, gestandaardiseerd en ook slimmer worden. De richtlijn voegt er nog aan toe dat de regering de supervisie en inspectie opvoert, zodat problemen gevonden en opgelost worden tijdens de toepassing (van de richtlijn).
Uit gegevens van de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie blijkt dat de logistieke kosten 14,9% van het bnp beliepen en dat is 1,1% minder dan het jaar voordien. Hoewel dit cijfer 4 jaren op rij daalt, toch ligt het nog beduidend hoger dan in meer ontwikkelde landen en in sommige andere ontwikkelingslanden
Bron: en.ce.cn

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *