Toerisme in Tibet helpt armoedebestrijding

De voorbije 5 jaren steeg het toerisme in Tibet jaarlijks met 23 % en genereert zo 27 % van het Tibetaans brp. Zowel het bestuur als de bevolking werken mee aan een verdere verbetering van de toeristische infrastructuur omdat zo nog meer Tibetanen de armoede achter zich kunnen laten.

img_2397

VNC-groep eet bij Tibetaanse familie


Volgens Si Yuhui adjunct-directeur bij de commissie ontwikkeling van het Tibetaans toerisme bloeit die  door de stimulans van het regionaal bestuur; De regio ontving vorig jaar 20 miljoen binnenlandse en buitenlandse toeristen en dat leverde 28 miljard yuan op of 27 % van het brp. Gedurende de voorbije 5 jaar hebben 62 miljoen toeristen Tibet bezocht en dat bracht 87 miljard op. De jaarlijkse groei qua bezoekers bedraagt 23 %. Volgens Shi komt dit door de verbetering van de infrastructuur maar in de toekomst moet de kwaliteit nog verbeteren.
De bewoners werken hieraan mee omdat ze ervaren dat toerisme hen uit de armoede kan helpen. Verschillende teams ter bestrijding van de armoede hebben Tibet doorkruist en het regionaal departement financiën heeft diverse voorgestelde toeristische projecten van fondsen voorzien. Tezelfdertijd werd de toeristische opleiding uitgebreid tot het niveau van kantons en gemeenten om tegemoet te komen aan de nood van human resources. Nu kunnen toeristen genieten van een bredere variatie van activiteiten van paardrijden, culturele ontspanning tot verblijf bij een Tibetaans gezin. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kennis maken met live opera’s zoals Prince Wencheng & Gyaltse Traces. Culturele feesten met lokale specialiteiten doen het altijd goed en de toeristen kunnen deze specialiteiten ook kopen in de winkel.
Het regionaal bestuur heeft heel wat geïnvesteerd in de uitbouw van Lhasa waarvan ze een globale toeristische bestemming wil maken en ook in Nyingchi als ecologische en toeristische stad. In de toekomst wordt het wegennet nog verder uitgebreid evenals  parkeerplaatsen voorzien, maar wel met aandacht voor het milieu en bescherming van cultureel erfgoed.
Bron: en.ce.cn

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

1 comment for “Toerisme in Tibet helpt armoedebestrijding

  1. hahaha
    17 September 2016 at 13:14

    Geweldig meer idiote buitenlandse toeristen in Tibet. Die vragen naar sky buriel en maken foto van monniken en burgers zonder te vragen. Vroeger is een wet waar je geen foto mogen maken van Tibetaan daar, maar de western toerist beschouwd het als een vorm van censuur. Zonder enige respect op hun privacy. Door het komst van mobiel telefoon is deze wet afgeschaft, maar hoe dan ook heb wat respect in het algemeen. Er zijn ook wat Tibetaanse toerist begeleider die het sky buriel scam verkoop. Door toeristen de tuin te leiden dat over het berg een sky buriel te zijn krijgt, maar in feite puur scam waar ik altijd om lacht wanneer ze erin trapt.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar