Vastgoed investeert in groene auto’s

Verschillende vastgoedbedrijven investeerden sinds het begin van het jaar samen 10 miljard yuan in elektrische voertuigen. Ze streven blijkbaar naar een gediversifieerd industrieel model.

Het was China Securities Journal dat tot de optelsom van 10 miljard yuan kwam. In juni verwierf Evergrande filiaal Evergrande Health Industry Group 45% van het Amerikaanse bedrijf Faraday Future dat op het punt stond failliet te gaan. Vice voorzitter van de Evergrande Group Peng Jianjun vindt dat de ontwikkeling van nieuwe voertuigen een onmisbare trend wordt. Hij onthulde dat zijn groep van plan is om vijf O&O-centra en maakwerk bases in China te openen. Zo hoopt hij met Faraday binnen tien jaar op een jaarlijkse productie van vijf miljoen voertuigen.
Op 30 juli kondigde een andere vastgoed ontwikkelaar Beijing Vantone Real Estate Company plannen aan om 78% te kopen van of Phylion Battery Company. Volgens de Vantone-mededeling wil de groep zijn aanwezigheid in nieuwe energie opvoeren en ten volle de voordelen van Phylion Battery Company uitspelen om zo in te spelen op een opportuniteit op een nieuw vlak. Nog andere vastgoedbedrijven als Country Garden, Citychamp Dartong Company and Shanghai Greattown Holdings Limited hebben een vinger in de pap in de keten van nieuwe energie voertuigen.
Vermits innovatie volgens een insider een uitdaging is in de vastgoedsector willen meerdere vastgoedbedrijven zich  ontwikkelen naar een gediversifieerd industrieel model. Groene en zelfrijdende voertuigen worden zonder meer een broeinest voor toekomstige investeringen.  Directeur Yan Yuejin van het Think Tank Center of the E-house China R&D Institute vermoedt dat door ondersteuning van de politiek en door een bredere aanvaarding van de markt potentiële winst nog meer vastgoedbedrijven zal aantrekken.
Bron: Peoples Daily

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *