Xinjiang investeert zwaar in infrastructuur

De Xinjiang Oeigoerse autonome regio investeert dit jaar zwaar zowel in de bouw van wegen- als van spoorweginfrastructuur en plant daarbij nog 9 nieuwe luchthavens. De regio doet dit vooral om haar spilfunctie als knooppunt van de zijderoute verder uit te bouwen.

xjghwaysDit jaar investeert Xinjiang 170 miljard yuan in nieuwe autowegen en dat is 5,7 maal zoveel als vorig jaar. De aanleg van meer dan 6000 km autowegen zal dit jaar worden aangevat. Nooit eerder heeft de regio zo veel in wegenbouw geïnvesteerd, aldus directeur Zhang Chunlin van de Xinjiang Ontwikkelings- en Hervormingscommissie. Xinjiang  zal ook 8,1 miljard yuan investeren in spoorwegen en 4,8 miljard yuan in burgerluchtvaartprojecten en dit is in beide gevallen 50 % meer dan vorig jaar. De totale investeringen in wegen, spoorwegen en luchtvaart bedragen in 2017 meer dan de uitgaven voor het transport gedurende de periode tussen 2011 en 2015. Zhang vindt het uitbouwen van een netwerk van autowegen een prioriteit voor de regio die een zesde van ’s lands territorium in beslag neemt. Zonder deze wegen zijn petroleum, steenkool en landbouwproducten niet vlot uit de regio te transporteren. 40 % van de steden en kantons in Xinjiang zijn echter nog niet met autosnelwegen verbonden. Bedoeling is tegen 2020 over een autowegennetwerk van 82.300 km te beschikken. Wanneer dit geplande netwerk eenmaal voltooid is, kunnen de logistieke kosten met 30 % verminderd worden. Bovendien zullen voor deze projecten lokale arbeidskrachten te werk gesteld worden.
Momenteel is er maar een snelweg die Xinjiang met de andere meer oostelijke buren verbindt. Ook met de CRHXinLanwestelijke buitenlandse buren laten de bestaande wegen te wensen over. Zo kan Xinjiang zijn rol als knooppunt van de zijderoutes nog niet vervullen.  Xinjiang plant ook een studie over de mogelijke aanleg van een SST tussen Urumqi en de Khorgoslandhaven op de grens met Kazachstan. Qua luchtvaart wil Xinjiang dat momenteel over 18 luchthavens beschikt dit jaar 9 nieuwe luchthavens bouwen. De internationale luchthaven te Urumqi zal worden uitgebreid. Twee nieuwe luchthavens in de kantons Shache en Ruoqiang zullen volgens de autoriteiten afgewerkt worden en in dienst gesteld. De luchthavens van de steden Korla en Hotan zullen een uitbreiding ondergaan, aldus Zhang die er aan toevoegde dat met de bouw van nog 5 andere luchthavens eveneens dit jaar zal worden gestart. Ten slotte wordt voorbereidend studiewerk verricht over nog 7 bijkomende luchthavens.
Brond: China Daily

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 karakters beschikbaar