‘Made in China 2025’ op schema

Door Frank Willems op 1 februari 2018

De Chinese minister van industrie- en informaticatechnologie (MIIT) heeft verklaard dat de basisstructuur voor het project ‘Made in China 2025’ voltooid is. ‘Made in China 2025’ heeft als doelstelling dat China in 2025 volledig zelfstandig hoogwaardige producten kan maken in een aantal domeinen met speerpunttechnologie.

made in China 2025Minister Miao Wei verklaarde aan Shanghai Securities News dat de basisstructuur om het programma te realiseren voltooid is. Een aantal sleutelprojecten en programma’s zijn gelanceerd voor de innovatie van het maakwerk, voor intelligent maakwerk en voor groen maakwerk.

In de zomer van 2016 had het MIIT aangekondigd dat China tegen 2025 ongeveer 40 nationale innovatiecentra voor de nijverheid zou opzetten. Er zijn al 5 nationale innovatiecentra voor de nijverheid aan het werken en daaraan is een netwerk van 48 provinciale centra verbonden. Positieve resultaten zijn ook behaald bij de bouw van grote passagiersvliegtuigen, geïntegreerde circuits, nieuwe materialen, vliegtuigmotoren, gasturbines, 5G en voertuigen op alternatieve energie.

Vorig jaar kregen 331 grote projecten overheidssteun voor het versterken van de industriële ontwikkeling. Er zijn voorlopige oplossingen gevonden voor technologische knelpunten zoals de versnellingsbakken van hogesnelheidstreinen en pakkingen voor hogedrukpompen in nucleaire installaties.

Op het gebied van intelligent maakwerk is er vooruitgang voor de normen en het design van 428 projecten. Voor 206 projecten zijn demonstraties uitgevoerd, 22 nationale normen voor intelligent maakwerk zijn uitgevaardigd, en er zijn een aantal digitale ateliers en intelligente fabrieken gebouwd.

MIIT heeft in totaal 225 grote projecten voor groen maakwerk ondersteund. Dat gaat van groene normen, groene fabrieken, groene producten, groene industrieparken tot groene leveringsketens.

Belangrijke dingen zijn gerealiseerd op een aantal hoogtechnologische gebieden. De C919, het eerste Chinese grote passagiersvliegtuig, maakte vorig jaar zijn eerste vlucht. Ook de AG600, het grootste watervliegtuig ter wereld, vloog voor het eerst. Blue Whale 1, een drijvend boorplatform voor erg diep water, werd met succes in de Zuid-Chinese zee getest. En met de CR400 heeft China de snelste passagierstrein ter wereld in gebruik.

Voor 2018 zal MIIT volgens minister Miao verder het opzetten van de nationale innovatiecentra ondersteunen, plus projecten voor industriële ontwikkeling, intelligent en groen maakwerk en hoogwaardige innovatieprojecten
Er komt een ‘Made in China 2025’ nationale demonstratiezone. Clusters van geavanceerd maakwerk worden aangemoedigd. Men gaat streven naar meer integratie van het maakwerk en het internet. Het aanvoersysteem voor maakwerk en de omgeving waarin het maakwerk zich kan ontwikkelen worden verbeterd.

Bron: China Daily

Stem of voeg toe aan :Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Tags: , ,

Plaats uw reactie

 karakters beschikbaar

Archief