Beurswaakhond krijgt doodstraf voor corruptie

Topman Tong Daochi van de beurswaakhond krijgt de doodstraf met twee jaar uitstel Voor het aanvaarden van 274 miljoen yuan steekpenningen tussen 2004 en 2020.

Dong Daochi (Foto Xinhua) Disclaimer

Tong Daochi was een CPC-partijsecretaris in Sanya (Hainan)  en bovenal een onderdirecteur bij de China Securities Regulatory Commission (CSRC). Daar realiseerde hij tussen 2006 en 2007 een onwettelijke winst van 3,38 miljoen door inside trading. Tussen 2004 en 2020 kreeg hij voor 274 miljoen smeergeld. Hij vervoegde de CSRC na periodes bij de World Bank en bij Rand Corporation. Tong was een gediplomeerde van de Peking University, hij behaalde een master in openbaar bestuur bij de Canadese Carleton University en een doctoraat in beleidsanalyse van de Rand Graduate School. Hij krijgt nu uitstel van twee jaar op de doodstraf en naar gelang zijn gedrag gedurende deze periode zal beslist worden of de straf omgezet wordt in levenslang.

Vorige donderdag werd nog bekend dat een onderzoek loopt tegen voormalig directeur Wang Zongcheng van de dienst boekhouden bij het CSRC . Voordien was hij tussen juli 2016 en december 2018  directeur van het CSRC in de provincie Zhejiang.


Bron: SCMP

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *