CRRC test de eerste monorail hangtrein in Wuhan

CRRC is China’s meest vooraanstaande producent van treinen. De photon monorail suspension train is het jongste product van dit bedrijf. Deze hangtrein vormt een onderdeel van de toeristische ontwikkeling van Optics Valley in Wuhan.

De photon monorail in Wuhan; foto CCTV (disclaimer)

De luchttrein rijdt met een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Elke twee wagons kunnen maximaal 200 mensen vervoeren en zullen worden gebruikt om forenzen en toeristen te bedienen.

De infrastructuur van de trein omvat een rail die in de lucht wordt ondersteund door stalen kolommen. Het treinlichaam wordt onder de spoorstaafbalk opgehangen en kan tussen de twee en zes wagons omvatten.

Dit ontwerp biedt verschillende voordelen. Het ondervindt geen hinder van verkeersregels op de grond. Het heeft lage productiekosten, een korte bouwtijd en vormt een lage belasting voor het milieu.

Passagiers kijken door de glazen bodem; foto Baidu (disclaimer)

Een extra bonus voor reizigers is dat de monorail hangtreinen een 270 graden uitzicht op het omliggende landschap bieden. Reizigers kunnen zelfs de grond onder de wagon bekijken.

Optics Valley

Donghu New Technology Development Zone, ook wel Optics Valley genoemd, is een district voor de ontwikkeling van nieuwe technologie in Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei. Het werd opgericht in 1988. In 1991 verkreeg het de status van Nationale Economische en Technologische Ontwikkelingszone.

Bron: railway-news.com, Baidu

Print Friendly, PDF & Email