70 krokodillen ‘op de loop’ in Guangdong

Nadat de tyfoon Haikui met extreme regenval het dorp Peng in Maoming onder water zette, zijn meer dan 70 krokodillen de straat op gespoeld nadat een krokodillenboerderij werd beschadigd door het noodweer. De lokale overheid probeert na lokalisatie van de dieren met sonaruitrusting deze af te maken en vraagt bewoners binnen te blijven. 36 van de 70 reptielen werden al gevangen.

Foto Firstpost/YouTube Disclaimer

De recente hevige regenval in Maoming heeft aanzienlijke schade aangericht in de plattelandsgebieden waar dorpelingen voor hun levensonderhoud voornamelijk afhankelijk zijn van de visteelt en het houden van pluimdieren en vee. Talrijke visvijvers en kwekerijen zijn overstroomd, met aanzienlijke materiële verliezen tot gevolg, zo meldde China Newsweek. Maoming verhoogde dinsdag al het responsniveau bij overstromingen van niveau 4 naar 3.

Maandag werden al diverse krokodillen waargenomen op een weg nabij het meer in het dorp. Volgens dorpelingen wegen de dieren 100 kg. Lokale veiligheidsagenten zeiden dat de reptielen zich momenteel in diep water bevinden en dat ze sonarapparatuur gebruiken om de ontsnapte krokodillen te vangen, die uit veiligheidsoverwegingen zullen worden doodgeschoten. 69 volwassen krokodillen en 6 jeugdige exemplaren waren ‘op de loop’; 36 zijn al ‘ingerekend.’  

Meerdere departementen hebben al vertegenwoordigers ter plaatse gestationeerd om de veiligheid van de omwonenden te garanderen. Bewoners worden aangeraden binnen te blijven want de vangstoperatie verloopt moeilijk. Er vielen nog geen slachtoffers. De verantwoordelijke van de krokodillenkwekerij zei aan China Newsweek dat de kweekvijver initieel werd beveiligd door een 3 meter hoge muur en gaas. Hij veronderstelde dat de zware regenval mogelijk overstromingen had veroorzaakt die de muren van de omheining hadden doorbroken en dat het gaas er niet in slaagde te voorkomen dat de krokodillen ontsnapten.

Bron: Global Times

Print Friendly, PDF & Email