Lhasa Brewery lanceert Qingkebier

Er wordt al sinds 1988 in Lhasa bier gebrouwen. Dat was echter tot voor kort enkel een standaard pilsener, zij het met een voor de grote hoogte aangepast proces. Lhasa Brewery heeft nu een bier gelanceerd dat met de lokale qingke, hooglandgerst, gebrouwen is.

Tibetanen verwelkomen hun nieuwe bier; foto 21food (disclaimer)

Qingke

De traditionale Tibetaanse cuisine is niet zo rijk. Het hooggelegen dorre land kent twee typische producten: de yak, een bron van melk en vlees en qingke, een graan dat bekend staat als highland barley. Qingke werd hoofdzakelijk tot een soort pap verwerkt, zangba genaamd, dat eeuwenlang het hoofdvoedsel van de Tibetanen was. De nationale overheid heeft al enige tijd geleden Tibetaanse deskundigen opgeroepen processen te ontwikkelen om van qingke meer producten met een hogere toegevoegde waarde te produceren.

Ambachtelijk bier

Op 14 november gaf de Lhasa Brewery in een besneeuwd en zonnig Lhasa gehoor aan die oproep met de presentatie van haar nieuwe product ‘Lhasa Qingke Beer’. Het is een zuivere drank gebrouwen met 10.000 jaar oud gletsjermineraalwater en hooglandgerst van hoge kwaliteit. Er wordt bij het brouwproces geen enkele kunstmatige toevoeging gebruikt.

Foto 21food (disclaimer)

Vijfjarenplan

2023 is een belangrijk jaar in het vijfjarig strategisch plan van Lhasa Brewery. Het bedrijf wil dit nieuwe bier positioneren als een combinatie van de moderne tijd en de eeuwenoude Tibetaanse cultuur. Het bestaande Lhasa Beer is en blijft gewoon een goed bier, maar dit nieuwe Lhasa Qingke Beer is een echt lokaal product.

Bron: 21food

Print Friendly, PDF & Email