Tegen 2025 laadpalen voor 20 miljoen elektrische auto’s

Terwijl China nu 3.92 miljoen laadpalen telt voor de 10 miljoen NEVs op de weg, plant het ministerie tegen 2025 de bouw van nieuwe laadpalen langs de snelwegen in functie van 20 miljoen NEV auto’s.

Foto Caixinglobal Disclaimer

Het Ministerie van Transport pakte deze week uit met een plan voor meer oplaadinstallaties langsheen de autosnelwegen. Het ministerie vindt dat er tegen 2025 laadfaciliteiten nodig zijn voor 20 miljoen nieuwe energie voertuigen (NEV). De uitbreiding en de verhoging van de dichtheid zal echter gradueel geschieden. Tegen eind dit jaar komen er oplaadpunten langsheen alle servicegebieden op de snelwegen, behalve die in hooggelegen gebieden. Snelwegen die provincies verbinden zullen tegen eind 2023 van oplaadfaciliteiten voorzien worden en de snelwegen die naar rurale wegen leiden tegen 2025.

Uit cijfers van het ministerie blijkt dat China eind juni 10 miljoen nieuwe energie voertuigen op de wegen telde en tegen 2025 verwacht het ministerie er 25 miljoen en tegen 2030 80 miljoen Tot nu toe hebben de transport autoriteiten en de snelweg operatoren meer dan 13.300 laadpalen gebouwd op meer dan 3100 service gebieden langs de snelwegen.

Het totaal aantal laadpalen in China bedraagt echter 3,92 miljoen, aldus de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) en dit is 100% meer op jaarbasis. Tijdens het eerste semester vervaardigde China 3,29 miljoen NEVs en werden er 3,194 miljoen verkocht, een vooruitgang met 120%. Tijdens zijn recent bezoek aan BYD beloofde premier Li Keqiang om het preferentieel beleid voort te zetten ter stimulering van de verkoop en de vraag naar schonere auto’s. Met de huidige 3,92 miljoen laadpalen telt China er het meest wereldwijd en analisten verwachten dat de markt van opladers het volgend decennium 1000 miljard yuan  zou kunnen overstijgen.

Global Times

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *